Eurohypotheek

Heering Associates heeft zeer ruime ervaring met het vestigen van hypotheken op buitenlands onroerend goed ten behoeve van Nederlandse banken of particulieren. Wij bieden niet alleen vaktechnische knowhow, maar begeleiden ook het hele traject van hypotheekvestiging. Onze intensieve samenwerking met notaris- en advocatenkantoren, in het bijzonder in Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal en Zwitserland, leidt tot een efficiënte en kostenbesparende aanpak.

De activiteiten van Heering Associates omvatten de gehele ”handling” met betrekking tot de hypotheekvestiging.

Waaruit bestaat onze aanpak?

  • wij verzorgen de taxatie van het buitenlandse onroerend goed
  • instrueren de buitenlandse notaris of advocaat over de leningsdocumentatie en hypotheekcondities
  • geven verklaringen af over aspecten van Nederlands recht ten behoeve van buitenlandse instanties
  • beoordelen de onderliggende documentatie (koopovereenkomst, koopakte) op zaken die een negatieve invloed zouden kunnen hebben op het eigendomsrecht of de waarde van het onroerend goed
  • zorgen voor doorhaling van eventueel al bestaande hypotheken
Tevens zijn wij een full service kantoor voor wat betreft het vestigen van zekerheidsrechten op vaar- en vliegtuigen, al dan niet gehouden via buitenlandse vennootschappen.
De vestiging van de hypotheek vindt plaats onder onze beroepsverantwoordelijkheid. Voor alle vragen over de eurohypotheek kunt u terecht bij mevrouw drs Miep van de Groenekan, die inmiddels al ruim tien jaar de eurohypotheek in de diverse landen verzorgt.