Team

Mr Aart D.G. Heering heeft een jarenlange notariële ervaring in de internationale ondernemingsrecht- en rechtspersonenpraktijk, de Franse onroerend goed praktijk en de praktijk van grensoverschrijdende hypotheekverlening. Daarnaast begeleidt hij de meer complexe onroerend goed operaties en projectontwikkeling. Hij houdt zich met name bezig met de vaktechnische know-how en produktontwikkeling op deze vakgebieden. Hij beschikt over een uitgebreid internationaal notarieel netwerk, mede mogelijk gemaakt door zijn lidmaatschap van de Conseil Permanent van de Union Internationale du Notariat, de wereldorganisatie van het notariaat. Over Frans onroerend goed recht en Frans familierecht publiceert Mr Heering regelmatig en houdt hij lezingen en voordrachten.

 

Anneke Vrenegoor is vele jaren werkzaam geweest in de advocatuur en heeft ruim tien jaar als kandidaat-notaris in de internationale familierechtpraktijk gewerkt. Zij is thans zelfstandig juridisch adviseur op het gebied van de (internationale) estate planning en in die hoedanigheid verbonden aan Heering Associates. Estate planning omvat de advisering op het terrein van het huwelijksvermogensrecht, erfrecht en schenkingsrecht en de belastingen die daarbij een rol spelen. Ook de afwikkeling van nalatenschappen en vermogensoverheveling tijdens leven behoren tot haar werkterrein. Zij is een vaste medewerker van het Nederlands Tijdschrift voor Fiscaal Recht waarin zij regelmatig publiceert op het terrein van de Successiewet. Daarnaast zijn artikelen van haar hand verschenen in diverse vakbladen zoals het WPNR, Kwartaalbericht Estate Planning en Fiscale Berichten voor het Notariaat. Als lid van de EPN Commissie Levenstestament was zij nauw betrokken bij de totstandkoming van het EPN model voor het levenstestament. Als lid van de internationale beroepsorganisatie STEP heeft zij toegang tot een groot internationaal netwerk van professionals die zich bezig houden met estate planning.


 

Sinds eind jaren ’70 is Miep van de Groenekan werkzaam in de Franse onroerend goed praktijk. In deze periode heeft zij ervaring opgedaan met alle aspecten van Frans onroerend goed. Zij heeft zich met name gespecialiseerd in de vestiging van hypotheek op onroerend goed in Frankrijk, Spanje en Zwitserland. Daarnaast houdt zij zich bezig met de aan- en verkoopbegeleiding van Frans onroerend goed, waaronder het maken van quickscans van koopovereenkomsten en koopaktes. Zij is beëdigd tolk-vertaler Frans/Nederlands en Nederlands/Frans.


 

Stanneke Lammers, van oorsprong Nederlands advocate en ook als Frans ‘avocat’ aan de balie van Parijs ingeschreven, werkt sinds oktober 2007 nauw samen met Heering Associates. Haar standplaats is Parijs. Zij begeleidt en adviseert Nederlandse particulieren en ondernemingen bij de financiering, bouw en aan- en verkoop van onroerend goed in Frankrijk, waarbij Franse en Nederlandse civielrechtelijke en fiscale aspecten een rol spelen. Ook bij conflicten of procedures kan mr Stanneke Lammers u van dienst zijn.